FĹ‘oldal
RĂłlunk
HĂ­rek
KĂ©pek
Blog
Kapcsolat
2016-07-06 09:36:00
907. július 4 és 7 között zajlott le magyarság egyik legfontosabb katonai ütközete a pozsonyi csata

ÁRPÁD a 900-as évek elején ATILLA ősének kárpát-medence örökét teljes egészében visszafoglalta, és ezzel befejezte a     HON VISSZAFOGLALÁSÁT.

 
A POZSONYI CSATA - Hadiparancs: „Irtsátok ki a magyarokat”!
 
Leírás: A X. század legnagyobb csatáját a magyarok vívták 907-ben a bajorok által vezetett egyesült európai keresztes hadak ellen. A csata eredménye ismert: a magyar haderő tönkreverte a megsemmisítésükre érkező keresztes sereget és a győzelmével biztosította a magyarság fennmaradását a Kárpát-medencében.
 
   A csata lefolyása és előzményei azonban kevésbé ismertek. A mai napig rejtély és elhallgatás fedi a történteket. A legfontosabb kiváltó ok természetesen a magyarok letelepedése volt a Kárpát-medencében. Egyesülve az itt élő avar rokonaikkal, a magyarok egy erős birodalmat alapítottak és meggátolták a frankok és a bajorok keleti terjeszkedését. Nyugaton attól tartottak, hogy a megerősödött magyarság nagyhatalmi politikát fog folytatni és visszaállítja Atilla Hun Birodalmának a Rajnáig és az Északi-tengerig terjedő hajdani határait.
 
  A nyugati hadjárat előkészítése a magyarokkal szövetséges Arnulf német-római császár halála után (899) indult el, kezdetben lelki és vallási síkon. A magyarokat a végsőkig démonizálták, az Apokalipszis vészt hozó lovasainak és az ördöggel szövetséges, kegyetlen keresztényellenes pogányoknak kiáltották ki. A cél a magyarellenes európai keresztény összefogás megvalósítása és a magyarokat legyőzni képes keresztes had felállítása volt. A lelki felkészítés és a templomokban hirdetett pogányellenes propaganda sikerrel járt és 907 tavaszán egy hatalmas keresztes haderő gyűlt össze Ennsburgban és megfogadva Ludwig király hadiparancsát; „Irtsátok ki a magyarokat” („Hunguros eliminandos esse”) elindult a magyarok és az avarok megsemmisítésére.
 
   A szerző figyelembe vette a IX. és a X. század valós történelmi eseményeit és az eseményeket befolyásoló főszereplők indítékait.
A magyar és a magyarbarát oldal főszereplői: Árpád kende, Kurszán horka, Szabolcs gyula, Ürkünd besenyő kagán, Arnulf német-római császár és Formosus pápa.
A magyarellenes keresztes szövetség főszereplői pedig Adeltrude spoletói császárnő, VI. Stephanus pápa, III. Sergius pápa, Theodóra, a dúsgazdag római özvegy, Leo bizánci császár, Thietmar salzburgi érsek és Luitpold bajor herceg.
A magyarok hatalmas győzelmet arattak a Pozsony környéki csatákban, hosszú időre elvették nyugati szomszédaik kedvét a Hunguria elleni támadástól és végérvényesen biztosították a magyarság fennmaradását a Kárpát-medencében.
Megrendelhető online: http://puskikiado.hu/book/7034
 
EZÉRT IS ÖRÖKKÖN-ÖRÖKKÉ MAGYARORSZÁG RÉSZEKÉNT 
TEKINTJÜK POZSONYT, NYITRÁT S AZ EGÉSZ FELVIDÉKET
 
MAGYAR TÖRZSSZÖVETSÉG törzsei : Megyer, Nyék, Kürt-Gyarmat, Tarján, Jenő, Kér, Keszi
 
A hét Honfoglaló vezér nevei :Álmos, Előd, Ond, Kond, Tas, Huba, Töhötöm
 
A Kárpát medencébe költözött magyarság 7-8 törzse az ország belső részét foglalta vissza.
A csatlakozott törzsek, és néptöredékek az ország peremén körben helyezkedtek el. 
 
Magyar Fejedelemség, azaz az Árpád-ház X. századi fejedelmei
Levedi (a magyarok első fejedelme)
Ügyek fia--- Álmos (†895)
Álmos fia--- Árpád (895-907)
Árpád fia--- Solt (907-?)
Jutas fia--- Fajsz (948 körül, Árpád unokája,)
Solt fia--- Taksony ( 948 után-972, Árpád unokája)
Taksony--- fia Géza (972-997, Árpád dédunokája)
Géza fia ---Vajk (997-1000, Árpád ükunokája),
1000 -1038 István néven király
 
ITT  leírtakat   tanuljátok  meg   FIATALOK !
 
Az Öt Tartóoszlop
 
„Ne felejtsétek el soha, hogy a nemzet fennmaradását és felemelkedését öt lélekerősítő tartóoszlop biztosítja.
 
Az első tartóoszlop neve a család. Népünk jövője gyermekáldásban gazdag, összetartó családokon és az ősi értékeket követő gyermeknevelésen múlik. A család összetartó eleme a szeretet, az együttérzés és a tisztelet. Tisztelet a szülőknek, a nagyszülőknek, az időseknek. Tisztelet nélkül szétesik a család.
 
A második tartóoszlop neve a nemzetség. A nemzetség a rokoncsaládok összetartozására, együttérzésére és együttműködésére épül. A nemzetségen belül szintén a szeretet és a tisztelet az összetartó erő.
 
A harmadik tartóoszlop neve a nemzet, a nemzeti összetartozás érzése. A nemzetet az ősök tisztelete, az ősök által ránk hagyott lelki és szellemi értékek teszik erőssé és egységessé. Ne felejtsétek el ősi mondáinkat, belső lelki képeinket, hagyományainkat. Feladásuk nemzetünk lelki pusztulását jelentené. 
 
A negyedik tartóoszlop neve a nemzet uralkodója, az uralkodó végtelen tisztelete, megbecsülése. Bölcs uralkodó nélkül a nemzet eltévedve bolyong a kietlen pusztaságban. A bölcs uralkodó a nemzetéért él és mindent megtesz boldogulásáért.
 
A legfontosabb tartóoszlop neve Üsten, az Ég Ura. Ez az oszlop tartja össze a másik négyet. Üsten áldása nélkül a másik négy tartóoszlop meggyengül és a nemzet otthona összedől. Ha megértitek és elfogadjátok az öt tartóoszlop jelentését, akkor megértitek Atilla ősünk üzenetét is (Atilla - A hun üzenet), amely a nemzeti fennmaradásunk és felemelkedésünk meghatározó feltétele.”
 
Bata főtáltos búcsúbeszéde 
 
forrás: Dr. Cey-Bert Róbert Gyula --A Pozsonyi Csata könyve
 
A Magyarok Istene áldása legyen mindannyiunkon !